Hrvatski   ·   English   ·   Deutsch   ·   Italiano   ·   Magyar

Elhelyézes

Premium Apartment I

4 személyes - AP4

Premium Apartment II

4 személyes - AP6

Family Apartment

4 személyes - AP2

Apartment

2 személyes - AP1

Studio Apartment I

2 személyes - AP3

Studio Apartment II

2 személyes - AP5

Képtár

 

Hol vagyunk

Google térkép


Nézzék meg a google térképet a kapcsolatok oldalunkon.


GPS coordinates

Geographical latitude:
45°07'40.9"N
Geographical longitude:
14°03'01.2"E

Pineta Fenyves múlt és jelen


Családi Radićanin

Családi Radićanin


Már 10éve foglalkozunk vendéglátassal.
A család 5 tagú...
Az apa és az anya gondoskodik a termesztés és termelésről, Flórián teszi lehetővé Önnek, hogy élvezze a tradicionális gasztronómiai kínálatunkat. Az időssebb tesvér és a felesége gondoskodnak majd az Ön kényelméről.

A Lazzarini kastély 2003-ban teljessen újjáépíttetük! A kastély hivatalossan is emlékmű, és az összes rekonstrukciós munkálatokat az emlékműtanács szigorú felügyelete alatt végeztük. Mindennek ellenére, sikerült átalakítanunk az épületet 4 kényelmes apartmanná. Amihez borpince és borkostoló terem is kapcsolódik. E mellett, kiépítettünk egy teljessen új édesvizi uszodát is ( 7,4m x 16m ). És most épül meg, két teniszpályánk is.
A báró birtoka

A báró birtoka


Sveta Martin volt a székhelye az útolsó nagy Labini földbírtokosnak - báró Lazzarininak. Ma ezekre az időkre emlékeztet a felújjított kastély, amit az akkori nép úgy hívott: A báró birtoka.

A lakhely mellett a kastélyban volt istáló, nagy pincék. Báró Nikola Lazzarini, kivéve a Rasai völgyet, az összes bírtokát mezőgazdalkodóknak adta. Mindent bevételt a földből ketté osztottak. Búza, krum- pli, szölő, disznó, marha. Egy egesz disznóból neki jart a sonka, (prsut- szarított sonka) a maradék a gazdalkodóké volt.

A bitokot és környékét állandóan gondozták es azért a munkásoknak bér járt.
Az erőssebb szezonális időkben a báró főldművelőket alkalmazott, akiknek napibért fizetett. És hogy a munka nem hiányzott, azt tanusítja, hogy a pálinka (rakija) több, mint 3 hónapig főtt. A hordók tele voltak borral. Lazzarini egyik legjobb megrendelője, egy Rabac-i vendeglatós volt.

A báró nagyon szigorúan betartotta az erdő vedelmében allított törvényeket. Őrei voltak, akik vigyázták, hogy ne vághassanak ki nagyobb fákat. A házban is csak egy helységet fűtött, tűzhellyel.
A báró a dolgozószobájában vezette az üzleti könyvet, ami tartalmazta a bitokon történő összes ese- ményt. A fizetésekbe beleszámított a bor is, amit az ebédhez kaptak a munkások - a nőknek egy pohár, a férfiaknak 0,5liter.

A birtok megtekintésére, látogatására vagy Labinba való utazásra, a báró együléses lovaskocsit használt.
A háború éreztével, Lazzarini az összes birtokát eladta es Olaszorszagba ment, ezzel lezárúlt az útolsó nagy Labini földbirtokos család izgalmas története.

Kontaktlencse

Telefon

+385 (0)52 654 045

E-Mail

agroturizam.pineta
@gmail.com


Információ

Domus Bonus

Apartmanjaink minőségét a Domus bonus (Isztriai minőség tanusítvány, ami a vendéglátásban a különleges, -magas elvárásoknak felel meg) tanusítja.


Borutak

Pineta bor, az Isztriai borutak sorában találhato, mint : falusi tradicionális úton előállított bor.
Isztriai borutak térkép


Hasznos linkek

Istra.hr
Istra Gourmet
Viamichelin route planer
Autóbusz állomas Zagreb
Autóbusz állomás Labin/Rijeka

Repülőtér luka Pula (HR)
Repülőtér luka Rijeka (HR)
Repülőtér luka Zagreb (HR)
Repülőtér luka Ljubljanja (SI)
Repülőtér luka Ronchi (IT)